ArcadeWinkel | Resident Evil arcadekast van Didier

Resident Evil arcadekast van Didier

  • Resident Evil arcadekast van Didier

Didier heeft een tweede machine gemaakt met een thema van Resident Evil. Hieronder zijn build!

Jaren geleden heb ik een Zelda arcadekast gemaakt, deze was echter niet 100% naar mijn zin omdat o.a. het artwork op de zijkanten geen volledige sticker had en het control panel ook niet bestickerd was, maar vooral omdat de sigarettengeur van jaren in cafés te staan, er niet meer uit te krijgen was.

Daarom wou ik een "cleane" kast en zo gezegd, zo gedaan. Begonnen met het uittekenen van plannen dus kast is 100% eigen ontwerp. Vervolgens assembleren, 2 lagen grondverf, 2 toplagen en dan begon het leuke werk, namelijk de elektronica. Onderdelen van Arcadewinkel.nl zijn: arcadevoeding, led strip voor marqué, drukknoppen, joysticks battop, pandora's box (waar je zelf games aan kunt toevoegen) en T-molding rood.

Scherm is een Fujitsu monitor en voor audio heb ik gekozen voor autoboxen Pioneer 2x250W & autoversterker, kwestie om het wat harder te laten knallen, geloof me, deze kast haar volumeknop draai je niet open!
Het heeft me allemaal wel redelijk wat tijd & moeite gekost maar ik ben tevreden met het resultaat. PS : Dank u voor alle advies Arno!


Fotoverslag

Didier, wij danken je hartelijk voor de foto's!

Stuur je eigen project in!

Schrijf reactie